Sevmek

image

Sevmek garip bir duygu. Bir kere girdi mi akla, ne gece uyutur ne gündüz. Ne dikkatini toplayıp iş yapabilirsin ne kendini oyalamadan durabilir. Ne yapsan eksik kalır sanki, ne yapsan yarım. Çünkü sevince hayatında bir şeylerin eksik olduğunu anlarsın.

O güne kadar senin bile görmediğin yanını bulursun. İçinde yaşadığın dünyayı farklı gözle görür, aslında onu ne zamandır beklediğini, ne zamandır bu kadar eksik olduğunu fark edersin. O, senin tamamlayanındır. Hayatındaki boşluklar ancak onunla dolar. Eksik taşlar yerine oturur.

O kadar güzelleştirmiştir veya güzelleştirecektir ki hayatını, ona layık olmadığını düşünürsün. Ona layık olmak istersin, daha iyi, daha güzel, daha akıllı biri olmak . “Kötü” gördüğün huylarını değiştirmek istersin. Sandığının aksine o seni değiştirmez. Seni değiştiren ona olan sevgindir.

Sevginin en dolu, en içten, en yaşanması gereken halidir bence bu. Umarım hepimiz bir gün daha iyi biri olmak isteyecek kadar çok severiz diyorum ve en iyi iltifatla sizi baş başa bırakıyorum 🙂

Sevmek” üzerine 3 yorum

Yorum bırakın